fi
fi

Välinevuokraus talvella

Riisitunturin fatbike-reitti on jälleen avattu!

Talvipyöräily kansallispuiston tykkylumen keskellä on unohtumaton kokemus. Riisitunturin 20km talvipyöräilyreitti on auki vuoden lopusta huhtikuuhun lumitilanteen mukaan. Eräkahvila Tykystä voit vuokrata tavallisen tai sähköavusteisen e-fatbiken kansallispuiston reiteille. Talvipyöräilyreitti  soveltuu kaiken tasoisille pyöräilijöille. 

Eräkahvila Tykystä vuokrattavat E-fatbiket ovat Head-merkkisiä Shimano Deore vaihteistolla ja levyjarruilla varustettuna. Tavalliset fatbiket ovat White – merkkisiä ja varustettu myös Shimano Deore -vaihteistolla sekä levyjarruilla. 

Fatbike-vuokrauksemme toimii seuraavasti:

  1. Tee varaus tykky.fi –> välinevuokraus  varauskalenterin kautta. Kalenterista näet vapaat ajat ja tehtyäsi varauksen saat varausvahvistuksen sähköpostiisi.
  2. Maksa varaus Eräkahvila Tykkyyn käteisellä tai kortilla ja lunasta pyörä käyttöösi samasta paikasta.
  3. Nauti Riisitunturin lumisista reiteistä ja vuokrauksen jälkeen palauta pyörä ja varusteet Eräkahvila Tykkyyn.

Jos joudut peruuttamaan varauksen, lähetä sähköpostia osoitteeseen: info@tykky.fi ,jolloin voimme vapauttaa varauksen muiden pyöräilijöiden käyttöön. Lunastamattomista varauksista ilman ilmoitusta perimme täyden vuokrahinnan. Huomioithan myös muut vuokraajat palauttamalla fatbiket ajoissa takaisin vuokrauksesi päätyttyä.  

Huom! Emme vastaa reitin kunnostuksesta tai sääolosuhteista johtuvista kulkuongelmista tai myönnä alennusta tai vuokrahinnan palautusta kyseisistä syistä. Ajankohtaisen kunnostustilanteen näet: ingofis.fi/posio. Lisätietoa myös Eräkahvila Tykystä. 

Varauskalenterista näet vapaana olevat pyörät ja voit tehdä varauksen kalenterin kautta. Varaus maksetaan eräkahvilaan käteisellä tai kortilla.  Sähköavusteiset e-fatbike -pyörämme ovat  kokoa M ja sopivat sekä aloittelijoille, että kokeneille noin 165-185cm pitkille ajajille. Tavallisiset fatbiket ovat kokoa M (sopii noin 170-180cm pituisille) sekä kokoa L (sopii noin 175-185cm pituisille) Vuokrauspisteestämme löydät myös pumpun ilmanpaineiden säätöä varten sekä välineet satulan korkeuden säätämiseen.  Pyörän vuokraan kuuluu myös aina kypärä. 

Hinnasto

Fatbike       4h    45€

E-fatbike    4h    55€

 

Pyöräkoot

E-fatbiket ovat kokoa  M ja soveltuvat noin 165-185 cm pitkille ajajille. Normaaleja fatbikeja löytyy kokoa M,  joka soveltuu noin 170-180 cm pitkälle ajajalle sekä kokoa L , joka soveltuu noin 175-185 cm pitkälle ajajalle.
Pyöriä on varattavissa yhteensä 4kpl (2x E-fatbike ja 2x tavallinen fatbike).

 

Reitit

Riisitunturin talvipyöräilyreitti on auki

Huom! Sääolosuhteet ovat olleet vaativat, joten tarkistathan ajantasaisen tilanteen sivulta: infogis.fi/posio

Riisitunturin talvipyöräilyreitti on yhteensä 20km pitkä ympyräreitti joka kulkee upeissa maisemissa tykkylumisten vaarojen keskellä. Reitti on vaihtelevaa maastoltaan etenkin korkeuserojen takia ja se on luokiteltu vaativa-keskivaativa-luokkaan. Reitin ensimmäiset 4km ovat kuitenkin helpompaa osuutta ja myös levähdyspaikkoja löytyy ensimmäisen 2km jälkeen Riisitunturin autiotuvalta ja 4 km jälkeen Soilun laavulta. Reitti alkaa ja päättyy Riisitunturin vaellusreittien lähtöpaikalle eräkahvilan välittömään läheisyyteen. Tarkan reittikuvauksen löydät luontoon.fi -sivustolta.

Huom. Reitti on osittain koiravaljakoiden käytössä ja tällöin pyöräilijä on aina väistämisvelvollinen. 

Varauskalenteri


Varaa fatbike